Proizvod Kolagenezin sadrži kapsule formulirane na bazi ribljeg kolagena koji je najsličniji ljudskom kolagenu. Glavna razlika između ribljeg i svih ostalih vrsta kolagena je u njegovoj visokoj biološkoj vrijednosti, visokom sadržaju esencijalnih aminokiselina i niskom sadržaju hidroksiprolina.

Sastav proizvoda Kolagenezin

Riblji kolagen ima visoku biološku vrijednost i značajan sadržaj esencijalnih aminokiselina. Prema određenim istraživanjima, smatra se da su riblji kolagen i njegovi hidrolizati, korisni kod degenerativnih bolesti zglobova i kostiju.

Metilsulfonilmetan (MSM) je organski spoj bogat sumporom, koje može utjecati na ublažavanje boli, naročito kod artritisa, na obnavljanje mišića i pravilnu funkciju zglobova i hrskavice. Kao izvor sumpora, MSM omogućava sintezu kolagena i vezivnog tkiva, utječe na povećanje količine sinovijalne tekućine u zglobovima, pomaže pravilnu izgradnju i funkciju hrskavice štiteći je od oštećenja.

Vitamin C sudjeluje u sintezi kolagena i drugih komponenti vezivnog tkiva, poboljšava resorpciju željeza, sudjeluje u biosintezi kortikosteroida, konverziji kolesterola, a prema određenim podacima može inhibirati rast bakterije Helicobacter pylori.

Bosvelinske kiseline, kao osnovni sastojci ekstrakta smole bosvelije, imaju snažno antiiflamatorno djelovanje i ublažavaju bol uzrokovanu artritisom. Bosvelija poboljšava cirkulaciju, što dodatno pomaže kod upale i boli u zglobovima.

Zahvaljujući svom sastavu Kolagenezin kapsule doprinose:

Formiranju kolagena neophodnog za normalnu funkciju kostiju, hrskavice, krvnih žila, desni, kože i zuba
Normalnoj funkciji imunološkog i živčanog sustava
Zaštiti stanica od oksidativnog stresa
Smanjenju umora i iscrpljenosti
Pravilnoj funkciji imunološkog sustava tijekom i nakon intenzivne tjelesne aktivnosti

Način upotrebe:
Odrasli: 2 puta po 1 kapsula dnevno, prije jela.

MaxMedica-Samoliječenje-Kosti, mišići i zglobovi—-

Brend

Podaci i fotografije proizvoda su informativne i podložne promjenama. Trudimo se ažurirati ih redovno. Molimo Vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu.