PCL COVID19 Ag Gold Saliva je in Vitro dijagnostičko medicinsko sredstvo, bazirano na imunokromatografskom testu (ICA) za kvalitativnu analizu SARS-CoV-2 antigena u uzorcima ljudske pljuvačke i nazofarinksa. Ovaj test je namijenjen za kliničke laboratorije ili zdravstvene radnike radi testiranja uzoraka iz ždrijela i nosa.

Namijenjeno pacijentima sa simptomima (visoka temperatura, curenje nosa, kašalj)
Namijenjeno zdravstvenim radnicima za uzorkovanje brisom.
Samo za in vitro dijagnostičku primjenu.

Princip procedure
COVID19 antitijela ovog proizvoda su imobilizirana u testnom prostoru nitrocelulozne membrane. Kada uzorak sadrži SARS-CoV-2 antigen, on se veže za konjugat (COVID19 antitijela konjugirana sa zlatnom molekulom) kako bi se stvorio kompleks koji se kreće duž nitrocelulozne membrane kapilarnim principom i imobilizira se s COVID19 antitijelom u testnom području. Imunološki odgovori na antigene-antitijela formiraju dvostruke komplekse koji se prikazuju kao obojena traka. Ukoliko uzorak ne sadrži SARS-CoV-2 antigen, ne stvara se dvostruki kompleks testnom području, tako da se ne pojavljuje obojena traka. Obojena traka će se pojaviti u testnom području, bez obzira na prisutnost/odsustvo SARS-CoV-2 antigena u uzorku.

Ograničenja postupka
Rezultate ispitivanja putem testa PCL COVID19 Ag Gold Saliva ne bi se trebali smatrati apsolutnim i ne bi trebali biti jedina osnova za liječenje ili vođenje pacijenta. Infekciju treba potvrditi specijalist, zajedno s drugim rezultatima.
Ovaj test otkriva SARS-CoV i SARS-CoV-2, bez obzira na njihovu održivost. Test ne pravi razliku između SARS-CoV i SARS-CoV-2.
Ne preporučuje se korištenje testa kod asimptomatskih pacijenata.
Zbog ograničenja metode otkrivanja, negativni rezultati ne mogu u potpunosti isključiti mogućnost infekcije.
Ovaj proizvod ne može odrediti specifičnu količinu antigena u uzorku.

Brend

Podaci i fotografije proizvoda su informativne i podložne promjenama. Trudimo se ažurirati ih redovno. Molimo Vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu.